menu weselne

Bardzo nam miło, że zwrócili Państwo uwagę na naszą ofertę.

Mamy nadzieję ,iż to właśnie my będziemy mogli umilić Państwu ten wyjątkowy dzień .

Dzień ślubu jest jednym z najpiękniejszych dni w życiu każdej pary. Odpowiednia organizacja , miejsce, lokalizacja oraz kuchnia nadają charakter całemu wydarzeniu .

Propozycje menu weselnego:
ZESTAW 1:

Przystawka:
⦁ rozetki indycze z sosem leśnym
lub
⦁ Mille-feuilles z grillowanych warzyw i oscypka z dressingiem balsamicznym
Zupa:
⦁ bulion wołowy z kołdunami
lub
⦁ zupa minestrone z makaronem

Danie główne:
⦁ filet z kurczaka faszerowany julienne warzywnym i feta w sosie kurkowym ,puree ziemniaczane , zestaw surówek: marchew z bakaliami  seler z bakaliami, z kapusty pekińskiej
lub
⦁ Szynka pieczona w sosie własnym z kopytkami i zestawem surówek

Deser:
⦁ rolada owocowa z owocami i bita śmietana
lub
⦁gruszka w czerwonym winie z lodami waniliowymi

Dania ciepłe:
I danie:
⦁ schab ze śliwką z kluskami śląskimi i sałatka z czerwonej kapusty i gruszek
lub
⦁ pulpeciki cielęce w sosie koperkowym
II danie:
⦁ barszcz czerwony z pasztecikiem
lub
⦁ żurek kasztelański

Zimna płyta:
⦁ półmiski wędlin i mięs pieczonych dekorowane zakąskami zimnymi
⦁ deska serów rożnych z winogronem i orzechami
⦁ półmisek pasztetów staropolskich z konfiturami domowymi
⦁ półmiski śledziowe: śledź w śmietanie ,śledź po cygańsku
⦁ peta swojskich kiełbas
⦁ tymbaliki drobiowe
⦁ jaja faszerowane w sosie tatarskim
⦁ sosy zimne :czosnkowy, cumberland, aioli
⦁ pieczywo różne

Sałatki:
⦁ grecka
⦁ gyros z kurczakiem

Ciasta:
⦁ Ciasta oraz ciasteczka
⦁ Kosze owocowe

_________________________________________________

ZESTAW 2:
Przystawka:
⦁ sałatka z kurczakiem w sosie curry
lub
⦁ Camembert pieczony z żurawiną i mixem sałat

Zupa:
⦁ krem z brokuł z migdałami i grzankami
lub
⦁ krem pomidorowy z pesto bazyliowym

Danie główne:
⦁ schab po jeżowsku ,ziemniaki pieczone ,zestaw surówek :marchew z brzoskwinia, seler z bakaliami buraczki z chrzanem
lub

⦁ roladki wieprzowe po rycersku z puree ziemniaczanym i zestawem surówek

Deser:
⦁ Panna cotta z malinami
lub
⦁ deser cappuccino z sosem waniliowym

Dania ciepłe:

I danie:
⦁ indyk w rozmarynie z warzywami gotowanymi i grzankami czosnkowymi
lub
⦁ devolay z kurczaka z frytkami i surówką colesław

II danie:
⦁ bogracz myśliwski
lub
⦁ gulasz węgierski

Zimna Płyta:
⦁ półmiski wędlin i mięs pieczonych dekorowane zakąskami zimnymi
⦁ deska serów rożnych z winogronem i orzechami
⦁ półmisek pasztetów staropolskich z konfiturami domowymi
⦁ półmiski śledziowe: śledź w śmietanie ,śledź po cygańsku
⦁ peta swojskich kiełbas
⦁ tymbaliki drobiowe
⦁ jaja faszerowane w sosie tatarskim
⦁ szparagi z szynka pod auszpikiem
⦁ sosy zimne :czosnkowy, cumberland, aioli
⦁ pieczywo różne

Sałatki:
⦁ bawarska
⦁ z wędzonym indykiem i ananasem
⦁ książęca z pieczonym mięsem

Ciasta :
⦁ Ciasta oraz ciasteczka
⦁ Kosze owocowe

ZESTAW 3:
Przystawka:
⦁ róże łososiowe z dipem koperkowym
lub
⦁ terrina z indyka z brusznicą i marynowanymi opieńkami

Zupa:
⦁ krem grzybowy z groszkiem ptysiowym
lub
⦁ duet kremu z cukinii i pomidorów pelatti

Danie główne :
⦁ cielęcina w demi-glace winnym, puree dyniowym, sałatka hawajska
lub
⦁ łosoś w sosie holenderskim ze szpinakiem i tabule cytrynowym

Deser:
⦁ torcik z białej czekolady i malibu
lub
⦁ tiramisu

Dania ciepłe:
I ciepłe danie:
⦁ polędwiczka w sosie musztardowym z ziemniaczkami vegesy i pomidorami po prowansalsku

II ciepłe danie:
⦁ bouef strogonoff

Zimna Płyta.
⦁ półmiski wędlin i mięs pieczonych dekorowane zakąskami zimnymi
⦁ deska serów rożnych z winogronem i orzechami
⦁ półmisek pasztetów staropolskich z konfiturami domowymi
⦁ półmiski śledziowe: śledź w śmietanie ,śledź po cygańsku
⦁ peta swojskich kiełbas
⦁ tymbaliki drobiowe
⦁ jaja faszerowane w sosie tatarskim
⦁ galantyna z kurczaka
⦁ szparagi z szynka pod auszpikiem
⦁ łosoś w sosie orientalnym
⦁ sosy zimne :czosnkowy, cumberland, aioli
⦁ pieczywo różne

Sałatki:
⦁ grecka
⦁ capresse
⦁ z wędzonym indykiem i ananasem

Ciasta:
⦁ ciasta oraz ciasteczka
⦁ kosze owocowe

Każdy zestaw zawiera kawę, herbatę, wodę niegazowaną.

Dodatkowe pakiety napojów:

Pakiet nr 1:
Soki owocowe, napoje gazowane [coca-cola , fanta, sprite, tonic]

Pakiet nr 2:
Soki owocowe, napoje gazowane [coca-cola , fanta, sprite, tonic], wino czerwone i białe

Pakiet nr 3:
Soki owocowe, napoje gazowane [coca-cola , fanta, sprite, tonic], wódka Żubrówka biała

Pakiet nr 4:
Soki owocowe, napoje gazowane [coca-cola , fanta, sprite, tonic],wódka Bols

Pakiet nr 5:
Soki owocowe, napoje gazowane [coca-cola , fanta, sprite, tonic], wódka Bols, wino białe lub czerwone , piwo Okocim

Zapewniamy w ramach każdego menu :

⦁ Wynajem sali bankietowej lub restauracji na parterze / sale klimatyzowane
⦁ Szampan na przywitanie gości
⦁ Podstawową dekorację [ obrusy, serwety, ozdoby stołu, świece, pokrowce na krzesła, vinietki]
⦁ Zniżkę na poprawiny, chrzciny oraz rocznice ślubu 15%
⦁ Zniżkę na pokoje dla gości w Hotelu Pod Wawelem
⦁ Zniżka w barze restauracyjnym na wszystkie zamówienia
⦁ Zniżka na organizację wieczoru kawalerskiego i panieńskiego

Dodatkowe opłaty :
⦁ Wynajem tarasu widokowego na wyłączność 
⦁ Obsługa przy liczbie gości: w zależności od liczby Gości

Informacje ogólne:
⦁ Przyjęcia organizowane są dla maksymalnie 75 osób
⦁ przy podpisaniu umowy wymagany jest zadatek
⦁ dzieci do lat 3 są bezpłatnie, 3-10 lat 50% ceny, od 11 lat 100% ceny menu
⦁ obsługa wesela : fotografowie, DJ, orkiestra, kamerzysta , kierowca , wodzirej 50% ceny menu
⦁ bez kosztowa zmiana liczby gości do miesiąca przed datą przyjęcia, po tym okresie każda anulowana osoba płatna 50 % ceny

Zaprezentowane menu stanowią propozycję. W przypadku, kiedy posiadacie Państwo własne pomysły, przygotujemy wycenę i dostosujemy organizację przyjęcia tak , aby idealnie je spełnić.